شکبه تلویزیونی ترکیه (تیآرتی) برای اولین بار به عنوان رسانه ملی یک کشور مسلمان، قرار است مستندی درباره هولوکاست پخش کند.
به گزارش «آرماگدون» به نقل از خبرگزاری فرانسه، سخنگوی شبکه تیآرتی گفت مستند ساخت 1985 فرانسه که Shoah نام دارد، قرار است از یکی از 14 شبکه تلویزیونی تیآرتی پخش شود.
این مستند 9 ساعته که کلود لنزمن کارگردانی آن را برعهده داشته، هرگز به طور کامل از سوی یک کشور مسلمان پخش نشده است.
بیشتر این فیلم مستند را مصاحبه با افرادی که مدعیاند بازماندگان هولوکاست هستند، تشکیل میدهد و تلاش دارد تا به بررسی ادعای کشتار یهودیان اروپایی در اردوگاههای مرگ نازیها در خلال جنگ جهانی دوم بپردازد.
این اقدام ترکیه از سوی ملتهای مسلمان اقدامی جنجالی و غیرقابل توجیه به شمار میآید زیرا مسلمانان بر این باورند که این موضوع حقیقت ندارد و دولتهای غربی از موضوع هولوکاست برای جا زدن خود در نقش قربانیان بیگناه این حادثه سوءاستفاده میکنند.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران بارها خواستار بررسی تاریخی به منظور کشف حقایق درباره هولوکاست شده است. اظهارات احمدی نژاد که به انکارکننده هولوکاست لقب گرفته، خشم قدرتهای طرفدار اسرائیل را به دنبال داشته است.
نورمن فینکل اشتاین محقق برجسته امریکایی در کتابش تحت عنوان "صنایع هولوکاست" که در سال 2000 منتشر شد، با اشاره به این که بسیاری از افسانه هولوکاست به عنوان "سلاح ایدئولوژیک" بهرهبرداری کردهاند، تاکید میکند که این مسئله برای اسرائیل که یکی از نیرومندترین قدرتهای نظامی جهان با سابقه طولانی در نقض حقوق بشر است، صدق میکند و خود را قربانی هولوکاست میداند تا به نوعی از انتقاد مصونیت یابد.
زیر سوال بردن هولوکاست در آلمان جرم محسوب میشود و تا 5 سال حبس در انتظار انکارکنندگان آن خواهد بود. همچنین انکار هولوکاست در بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، مجارستان، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوگزامبورگ، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی و سوئیس جرم محسوب میشود.
دادگاهی در فرانسه روژه گارودی را در سال 1998 به خاطر زیر سوال بردن هولوکاست نازیها در خلال جنگ جهانی دوم به پرداخت 20 هزار دلار محکوم کرد.
این محقق فرانسوی به اتهام به چالش کشیدن جنایات علیه بشریت و نژادپرستی جریمه شد.
گارودی در کتابش تحت عنوان "کشف افسانه سیاست اسرائیل"، تاکید دارد که کشتار یهودیان از سوی هیتلر را نمیتوان نسلکشی نامید.
وی همچنین استفاده از اتاقهای گاز برای کشتار جمعی یهودیان را زیر سوال برد.
گارودی گفت، کتابش حمله به سیاستهای رژیم اسرائیل بود و معتقد است که اسرائیل از هولوکاست برای توجیه عقیدتی اقداماتش استفاده میکند.
گارودی که پیشتر کمونیست بود، در سال 1982 به اسلام گروید و نام "رجاء" را برای خود برگزید. وی بعدها به مفسر برجسته اسلامی و حامی فلسطینیان تبدیل شد.